Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Συνταγή για μηλόπιτα (ή αλλιώς applepie)!

Συνταγή για μηλόπιτα!!

Η γιαγιά μου συνηθίζει να φτιάχνει μια καταπληκτική μηλόπιτα, της οποίας η συνταγή περνά από γενιά σε γενιά! Και επειδή μου αρέσει πάρα πολύ, αποφάσισα να τη μοιραστώ μαζί σας! Λοιπόν: Υλικά: 2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι, 3/4 του πακέτου βιτάμ, 6 κουταλίες νερό, 8 ή 10 μήλα, 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη μαύρη, 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη κοινή, 1/2 κουταλιά κανέλλα, 1 κρόκος αυγού.

Εκτέλεση: Σε λεκάνη ή μπωλ βάζετε το αλεύρι με το βιτάμ και το δουλεύετε με ένα ή δυο πηρούνια (όχι με τα χέρια). Προσθέτετε νερό σε 2-3 δόσεις και εξακολουθείστε το ζύμωμα μέχρις ότου ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα της λεκάνης. Τη χωρίζετε σε δυο ίσια μέρη και επάνω σε λαδόχαρτο ανοίγετε κάθε κομμάτι σε φύλλο παχους περίπου ενός πόντου. Στρώνετε το ένα φύλλο σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι. Ανακατεύετε τη μαύρη ζάχαρη με την κοινή ζάχαρη και πάιρνετε τη λιγότερη από τη μισή και πασπαλίζετε με αυτήν το φύλλο. Στρώνετε επάνω στο φύλλο τα μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ζάχαρη και την κανέλλα και βάζετε επάνω το δεύτερο φύλλο. Πιέζετε τα δυο φυλλα γύρω-γύρω στο ταψάκι με πηρούνι να κολλήσουν. Αλείφετε την επιφάνεια με χτυπημένο κρόκο αυγού, τρυπάτε το επάνω φύλλο με πηρούνι σε μερικά μέρη και ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 1 μιση ώρα.

Σημείωση: Μπορείτε να την σερβίρετε με σαντιγύ ή παγωτό. Καλή όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: